Ga naar inhoud

Interpol laat 15.000 besmette MikroTik-routers opschonen


Aanbevolen berichten

Tijdens een door Interpol geleide operatie zijn ruim 15.000 met malware besmette MikroTik-routers in Zuidoost-Azië opgeschoond. Eigenaren van de routers hadden beschikbare beveiligingsupdates niet geïnstalleerd, waardoor criminelen de apparaten met een cryptominer konden infecteren.

De cryptominer liet de routers vervolgens naar cryptovaluta delven. Tijdens een vijf maanden durende operatie ontdekten Interpol, politiediensten en Computer Emergency Response Teams (CERTs) meer dan 20.000 besmette routers in de regio. De partijen die aan de operatie deelnamen waarschuwden de slachtoffers en patchten de routers, zodat criminelen er geen toegang meer toe hadden, aldus Interpol.

Na afloop van de operatie was het aantal besmette machines met 78 procent afgenomen, wat neerkomt op 15.600 routers. Wereldwijd zijn er volgens Interpol ruim 110.000 besmette MikroTik-routers actief. Eind 2018 werd bekend dat meer dan 200.000 MikroTik-routers met een cryptominer waren besmet. Dat gebeurde via een kwetsbaarheid waar op 23 april 2018 een update voor verscheen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.