Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Captain Kirk

Proof-of-concept exploits voor cryptolek in Windows 10

Aanbevolen berichten

Nog geen twee dagen na het verschijnen van een beveiligingsupdate voor het crypto-lek in Windows 10 en Server 2016/2019 zijn er proof-of-concept exploits verschenen. Door de kwetsbaarheid is het mogelijk om man-in-the-middle-aanvallen op versleutelde verbindingen uit te voeren, en zo vertrouwelijke informatie te achterhalen, en malware te signeren waardoor het van een betrouwbare partij afkomstig lijkt.

Het beveiligingslek werd door de Amerikaanse geheime dienst NSA ontdekt. Volgens de dienst zullen aanvallers op korte termijn misbruik van de kwetsbaarheid maken. Inmiddels zijn ook twee proof-of-concept exploits online verschenen om de kwetsbaarheid te demonstreren. Via de exploits, onder andere van een Deense beveiligingsonderzoeker, is het mogelijk om bestanden in naam van een andere partij te signeren.

Volgens Yolan Romailler van securitybedrijf Kudelski Security, dat één van de proof-of-concept exploits en een uitgebreide uitleg van de kwetsbaarheid online publiceerde, zal het lek niet door scriptkiddies of ransomware worden gebruikt. Het grootste probleem is de mogelijkheid voor het uitvoeren van man-in-the-middle-aanvallen. In deze gevallen moet de aanvaller nog steeds controle over het netwerk van het slachtoffer hebben. Onderzoeker Saleem Rashid demonstreerde op Twitter al een man-in-the-middle-aanval tegen GitHub.

Romailler stelt dat de kwetsbaarheid niet eenvoudig is te misbruiken en er daarom is besloten de proof-of-concept exploit vrij te geven. De onderzoeker merkt op dat de kwetsbaarheid "niet goed genoeg" voor een plotselinge ransomware-uitbraak is, zoals bij WannaCry het geval was. "Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de NSA besloot om hun ontdekking niet zelf voor aanvallen te gebruiken, maar te rapporteren. Voor hen is het waarschijnlijk beter dat de VS is gepatcht, dan het risico te nemen dat het tegen de VS wordt ingezet, aangezien het aanvalsoppervlak zo groot is", besluit Romailler.

 

 

bron: security.nl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.