Ga naar inhoud

Microsoft belooft meer privacy in nieuwe versie van Edge


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe versie van Edge gelanceerd en belooft dat de browser meer privacy dan de oude Edge biedt. De nieuwste Edge-versie is op Chromium gebaseerd, de opensourcebrowser die ook de basis voor Google Chrome, Opera en andere browsers vormt.

Vorig jaar verscheen al een testversie van Edge Chromium, maar nu is de definitieve versie uitgebracht. De browser biedt volgens Microsoft betere prestaties en meer privacy dan de oudere versie. Het techbedrijf heeft het zelfs over een "privacybelofte". Standaard blokkeert Edge Chromium trackers van websites die gebruikers nog nooit hebben bezocht en schadelijke trackers. Daarnaast kunnen gebruikers de browser strenger instellen zodat de meeste trackers worden geblokkeerd.

Edge Chromium is beschikbaar voor macOS en Windows. In de toekomst zal de browser automatisch op Windows 10-computers worden geïnstalleerd en de oude Edge-versie vervangen. De komende weken zal deze migratie beginnen, waarbij er wordt begonnen met Windows Insiders. Vooralsnog zal de automatische upgrade naar de nieuwe Edge niet binnen bedrijven en onderwijsinstellingen plaatsvinden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.