Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Captain Kirk

Google #Chrome controleert voortaan alle downloads

  Aanbevolen berichten

  Google heeft een aanpassing aan de downloadcontrole van Chrome doorgevoerd waardoor de browser voortaan alle downloads controleert. Chrome maakt gebruik van Google Safe Browsing-dienst om te bepalen of een bestand kwaadaardig is.

  Hiervoor stuurt de browser de checksum en wat andere informatie van het bestand naar Google en ontvangt vervolgens een oordeel of het om een goedaardig of kwaadaardig bestand gaat. Voorheen werden echter niet alle downloads gecontroleerd. Chrome maakte gebruik van een lijst met extensies die het wel en niet moest controleren. Extensies die niet op de lijst stonden werden genegeerd. De aanpassing die Google heeft doorgevoerd zorgt ervoor dat alle extensies worden gecontroleerd, behalve die op de whitelist staan.

  "Dit houdt in dat bij bijna alle bestanden die je downloadt, de checksum en wat andere informatie over het bestand naar Google worden gestuurd. Het is nog onduidelijk wat dit voor de privacy inhoudt", aldus Yakov Shafranovich van securitybedrijf Nightwatch Cybersecurity. Gebruikers kunnen de downloadcontrole uitschakelen door Safe Browsing in zijn geheel uit te schakelen. De browser zal dan ook niet meer voor phishingsites en dergelijke waarschuwen. Er is geen optie om de downloadcontrole los van de controle van bezochte websites uit te schakelen.

   

   

  bron: security.nl

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.