Ga naar inhoud

Virusscanners met aangepaste RAR-bestanden te omzeilen


Aanbevolen berichten

Een beveiligingslek in verschillende virusscanners zorgt ervoor dat aangepaste RAR-bestanden die malware bevatten niet kunnen worden gescand, maar wel door de gebruiker zijn te openen. Het gaat om virusscanners die de scan-engine van Bitdefender gebruiken, waaronder Bullguard, G Data en Emsisoft.

"De engine is via een speciaal geprepareerd RAR-archief te omzeilen, zodat de eindgebruiker die kan openen, maar niet de antivirussoftware. De engine kan het archief niet scannen en geeft het een "schoon" beoordeling", zegt onderzoeker Thierry Zoller die het probleem ontdekte. Bitdefender heeft inmiddels een beveiligingsupdate uitgebracht. Dat geldt nog niet voor alle andere partijen die van de scan-engine gebruikmaken. Bitdefender stelt dat 38 procent van de beveiligingsoplossingen wereldwijd met de scan-engine van het bedrijf werkt. Zodra de overige antivirusbedrijven het probleem hebben verholpen zal Zoller meer details vrijgeven.

Het is niet de eerste keer dat de onderzoeker een dergelijke kwetsbaarheid in de engine van Bitdefender ontdekt. Via BZIP-bestanden was het eerder ook al mogelijk om de scan-engine te omzeilen. Volgens Zoller kostte het de nodige moeite om Bitdefender die kwetsbaarheid te laten patchen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.