Ga naar inhoud

Citrix lanceert gratis tool voor detectie gecompromitteerde systemen


Aanbevolen berichten

Softwarebedrijf Citrix heeft samen met securitybedrijf FireEye een gratis opensourcetool beschikbaar gemaakt waarmee organisaties kunnen controleren of hun Citrix-systemen door aanvallers zijn gecompromitteerd. Het gaat dan speciaal om aanvallen die misbruik van een kwetsbaarheid in Citrix maken waarvoor afgelopen zondag een eerste beveiligingsupdate verscheen.

Organisaties kunnen met de gratis tool lokaal hun Citrix-systemen scannen en zo snel achterhalen of die zijn gecompromitteerd. De tool, die compatibel is met alle ondersteunde versies van de Citrix Application Delivery Controller, Citrix Gateway en Citrix SD-WAN WANOP, maakt hiervoor gebruik van informatie over bekende aanvallen en exploits. Naast het toepassen van de mitigatiemaatregelen en installeren van de updates die op 19 januari verschenen en nog op 24 januari zullen verschijnen adviseert Citrix dat alle klanten deze tool draaien.

Citrix waarschuwt dat de tool geen garantie biedt dat alle aanvallen worden opgemerkt. In het geval er wel aanwijzingen van een gecompromitteerd systeem worden aangetroffen krijgen organisaties het advies om een forensisch onderzoek uit te laten voeren. De "Indicator of Compromise Scanner for CVE-2019-19781" is te downloaden via GitHub.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.