Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Annette

Automatisch internet draadloos TELENET, verbinden lukt niet

Aanbevolen berichten

Goeiedag, mijn buur heeft Telenet, haar laptop kan geen verbinding maken met draadloos internet, er is al eens aan technieker geweest die het handmatig instelde, NU met nieuwe laptop lukt verbinden weer niet! Toppunt bij mij wel (Proximus) zonder problemen verbonden...! HANDMATIG INSTELLEN lukt me niet, nu moet ze van dinsdag tot zaterdag wachten tot er een technieker Telenet kan komen... Buur is een leek, dus help ik haar, na 18 maanden komen we nu te weten dat automatische verbinding niet lukte! In feite al die tijd  nodeloos betaald voor internet 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites


Doe dat toch eerst maar eens alvorens een technieker van Telenet langs komt want als die vast zou stellen dat er niets fout is met hun apparatuur en dat het probleem te wijten is aan de onwetendheid van je gebuur dan gaat ze een rekening van Telenet krijgen voor de tussenkomst van die technieker.

 

Bij een nieuw in gebruik genomen apparaat moet een wifi verbinding altijd eerst worden tot stand gebracht.

Lees hier hoe je dat doet: https://www2.telenet.be/nl/business/klantenservice/mijn-toestel-is-nog-niet-wifi-klaar/

 

Ga ook eens na of die laptop over de mogelijkheid beschikt om Wi-Fi uit te schakelen. Wie weet is Wi-Fi uitgeschakeld. Dat gebeurt normaal gezien aan de hand van een klik op de FN toets + een bepaalde toets in de bovenste rij van het toetsenbord. Op de site van Telenet (zie mijn link) komt dat ook ter sprake.

 

6 uren geleden, Annette zei:

Buur is een leek, dus help ik haar, na 18 maanden komen we nu te weten dat automatische verbinding niet lukte! In feite al die tijd  nodeloos betaald voor internet 

Vreemd dat ze haar pc gedurende 18 maanden heeft gebruikt zonder Internetverbinding en dan ook nog zonder dat te weten. Klinkt echt wel ongeloofwaardig.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Buur had nog geen pc, bezoek dat kwam kon niet verbinden met hun gsm of laptop...nu pas door een pc te kopen, is dit probleem vastgesteld door mij...die technieker die kwam moest het automatisch verbinden instellen en NIET handmatig... dit was geen oplossing dus...

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  10 uren geleden, Annette zei:

  bezoek dat kwam kon niet verbinden met hun gsm of laptop...

  Ja maar een verbinding via wifi komt niet zo maar uit de lucht vallen en maar goed ook.

  Je moet je met je gsm of om het even welk apparaat aanmelden (verbinding maken) met de WIFI van de abonnee en dan ook diens beveiligingssleutel invoeren. dat is niet meer dan de normale procedure.

  Ik zou niet graag hebben dat zo maar iedereen zonder meer mijn wifi verbinding kon gebruiken.... Wie gaat dat betalen? En waar is dan nog die beveiliging?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...