Ga naar inhoud

Lek in Dell SupportAssist geeft lokale aanvaller adminrechten


Aanbevolen berichten

Een beveiligingslek in Dell SupportAssist, dat op de meeste Dell-computers staat geïnstalleerd, kan een lokale aanvaller die al toegang tot een systeem heeft adminrechten geven. SupportAssist is volgens Dell "proactieve bewakingssoftware" die de status van het systeem proactief controleert.

"Wanneer er een probleem wordt geconstateerd, wordt de noodzakelijke informatie over de systeemstatus automatisch verzonden naar Dell zodat het probleemoplossingsproces van start kan gaan. Dell neemt contact met u op om te overleggen over de oplossing en te voorkomen dat het probleem kostbare gevolgen krijgt.", aldus de uitleg van Dell.

Een "uncontrolled search path" kwetsbaarheid zorgt ervoor dat een lokale aanvaller met verminderde rechten willekeurige dll-bestanden door SupportAssist kan laten laden, die vervolgens met adminrechten worden uitgevoerd. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van de kwetsbaarheid is die met een 7,8 beoordeeld. Dell heeft een beveiligingsupdate beschikbaar gemaakt. Deze update wordt automatisch geïnstalleerd wanneer de automatische updatefunctie staat ingeschakeld. Anders moet de update handmatig worden gedownload.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.