Ga naar inhoud

Chromium Edge blokkeert potentieel ongewenste programma's


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe optie aan Chromium Edge toegevoegd die potentieel ongewenste programma's (PUA's) blokkeert. "Potentieel ongewenste applicaties kunnen de gebruiker minder productief maken, de machine slechter laten presteren en voor een verminderde Windowservaring zorgen", zegt Juli Hooper van Microsoft. Het gaat dan bijvoorbeeld om programma's die adware of cryptominers bevatten en software met een slechte reputatie.

De nieuwste Chromium Edge-versie (beginnend met 80.0.338.0) beschikt over een features die downloads met mogelijke PUA's kan blokkeren. Wanneer gebruikers een dergelijke applicatie downloaden geeft de browser een waarschuwing. Gebruikers hebben echter de mogelijkheid om het bestand te bewaren en aan Microsoft te laten weten dat het om een betrouwbare app gaat.

Afsluitend geeft Hooper het advies aan gebruikers om alleen maar software van vertrouwde locaties te downloaden, zoals de website van een uitgever of een betrouwbare appstore, en de reputatie en reviews van de app voor het downloaden te controleren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.