Ga naar inhoud

Firefox vraagt OS-wachtwoord voor toegang tot opgeslagen wachtwoorden


Aanbevolen berichten

Firefoxgebruikers die in de browser opgeslagen wachtwoorden willen zien en geen master password hebben opgegeven moeten straks het accountwachtwoord van het besturingssysteem invoeren. De maatregel moet voorkomen dat aanvallers met fysieke toegang tot het systeem eenvoudig alle wachtwoorden kunnen bekijken. Mozilla erkent dat een geavanceerde aanvaller de opgeslagen inloggegevens nog steeds kan bemachtigen.

Net als andere browsers biedt Firefox de mogelijkheid om wachtwoorden voor websites op te slaan. Als extra beveiliging kunnen gebruikers een master password opgeven. Dit master password moet worden ingevoerd voordat opgeslagen wachtwoorden kunnen worden bekeken of gebruikt. Standaard zal de browser opgeslagen wachtwoorden gewoon tonen.

Vijf jaar geleden werd daarom het verzoek gedaan om een extra beveiligingsmaatregel toe te voegen wanneer er geen master password is ingesteld. Wanneer gebruikers de opgeslagen wachtwoorden willen zien moeten ze dan het accountwachtwoord van het besturingssysteem opgeven. De maatregel is nu aan een vroege testversie van Firefox 76 toegevoegd, zo laat Mozilla weten. De definitieve versie van Firefox 76 staat gepland voor 5 mei.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.