Ga naar inhoud

Windows media player WMA ipv WAV


Aanbevolen berichten

Hallo forumleden,

Ik heb onderstaande vraag verzonden aan Windows maar krijg (nog geen) reactie, wie helpt mij uit de brand.

ik heb vrees ik een groot probleem, het volgende:

Ik heb bij 'rippen' gekozen voor bestandsindeling: (Wav - zonder kwaliteitsverlies) en bij bitrate 1411,2bps. Maar nu heb ik gezien dat er bij - extra - opties - bestandstypen moet worden gekozen bij "bestandstypen selecteren waarvoor u WMP als standaardspeler wilt instellen" daar staan kruisjes voor - ASF - WMA - WMV - AVI - MIDI - AU alleen hoe is het mogelijk niet voor WAV. Zou het programma niet moeten melden dat je voor rippen met WAV hebt gekozen maar dat dit bij bestandstypen niet staat aangevinkt!

Nu ben ik naar verkenner gegaan en heb daar bij muziek gekeken naar de extensie van de geripte muziek. Er staat ondanks dat ik heb gekozen voor WAV (zoals boven al omschreven) een extensie dat het om een Windows media audio bestand (WMA) gaat. Komt dit dus allemaal doordat bij bestandstypen het kruisje niet voor WAV stond? (de hoogste bitrate die ik heb gevonden (maar ik heb natuurlijk niet alles bekeken maar steekproefsgewijs) is 1010 kbps maar veel liggen er veel lager, zelfs bij de cd's van reference of een gold-cd van carol kidd, waar ik ervan uit ga dat dit een perfecte weergave geeft dus het waarschijnlijk acht dat de kbps hoger zou moeten liggen dan het minimum van 500kbps en het max. van 800kbps. Nu heb ik op advies van een computerspecialist een nieuwe cd geript, nadat ik het kruisje bij WAV heb gezet, en nu is de bitrate van de geripte cd wel 'gewoon' maximaal dat wil zeggen 1411,2 kbps.

Ik heb veel goede cd's van hd-cd's gold-cd's SACD's en SBM cd's. maar wil daarnaast mijn hele collectie cd's graag tegen de best mogelijke kwaliteit afspelen op een a-class versterker. Ik dacht daarvoor windows media player te gebruiken en ben aldus enthousiast begonnen 400 cd's te rippen. een megaklus!! Vooral omdat van heel wat albums foutieve informatie werd gevonden (informatie gevuld in media player die helemaal niets met de betreffende cd te maken had) of een verkeerde volgorde of maar gedeeltelijke info of helemaal geen informatie over de betreffende cd. Deze heb ik allemaal handmatig verwerkt en/of aangepast. Vervolgens ben ik al een aantal maanden al deze informatie aan het bewerken aangezien de informatie die vanaf internet komt heel vervuilend werkt de ene zegt Straus, Johan (maar er zijn er twee) de ander Johann Straus, Johan Straus jr. Straus I etc etc en weer andere gebruiken komma's etc etc. de een gebruikt hoofdletters en de ander niet etc etc. Van veel artiesten werd de naam niet juist gespeld of componisten ontbraken, dus al met al een hele klus om alles gelijk te stemmen en op die manier een eenduidige data base te hebben van waaruit je vervolgens kan gaan selecteren wat je wilt horen.

Moet ik nu helemaal van voor af aan beginnen met het rippen van de cd's? (svp een duidelijk antwoord op deze vraag) En als dat al zo is kan ik dan alle bewerkte informatie wel in de prullenmand gooien? Een - nachtmerrie scenario - denk ik zelf. Of kan ik op de een of andere manier in ieder geval de informatie van de cd's veilig stellen - artiest, componist, jaar, albumnaam, hoezen etc etc. (bijvoorbeeld door ze ergens te uploaden en dan bij het opnieuw rippen, maar dan op WAV kwaliteit, de automatische zoekmachine van windows media player aan te passen naar deze website) en vind de automatische zoekmachine van windows media player ze dan 'gegarandeerd' wel? of kan ik dat niet instellen als standaard? Zo niet, wat dan? Zo ja, weet u dan hoe ik dat kan doen en waar (voorstel van zo'n website svp) en zijn daar dan kosten aan verbonden dat u weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
Je wil de WMA bestanden naar WAV omzetten?

Dit kan je doen met een Converter.

Dan kan je wel (al dan niet merkbaar) kwaliteitsverlies hebben.

Ik gebruik SuperC om mijn bestanden om te zetten.

bedankt voor je tip maar ik wil juist een betere kwaliteit ipv een mindere, ik vrees dat ik gewoon terug opnieuw moet beginnen. is er een manier om alle gegevens over de geripte cd's uit te printen, want daarover vind ik niets in Windows media player. ik heb '10000' wijzigingen aangebracht in alle info die vanaf het internet is gehaald bij het rippen, deze wil ik op zijn minst kunnen printen om het niet terug allemaal opnieuw te moeten uitzoeken, wie weet raad??

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.