Ga naar inhoud

#Malware ontdekt die wifi-wachtwoorden van besmette computers steelt


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben malware ontdekt die wifi-wachtwoorden van besmette computers steelt. Het gaat om de Agent Tesla-malware die ontwikkeld is om allerlei wachtwoorden van besmette systemen te stelen. Het was al bekend dat de malware, die via e-mailbijlagen wordt verspreid, uit meer dan zeventig programma's wachtwoorden kan stelen.

Het gaat onder andere om 39 browsers zoals Chrome en Firefox, e-mailclients zoals Outlook en Thunderbird, ssh/sftp/ftp-clients, chatprogramma's en verschillende Windowslocaties. Gestolen inloggegevens worden vervolgens via e-mail naar de aanvaller gestuurd. Onderzoekers van Malwarebytes hebben een nieuwe variant van Agent Tesla ontdekt die ook informatie over het wifi-profiel van besmette gebruikers steelt, waaronder het wifi-wachtwoord.

Waarom de malware opeens wifi-wachtwoorden steelt is nog onduidelijk. Mogelijk wordt dit gedaan om ook andere machines in het netwerk te infecteren, zegt onderzoeker Hossein Jazi. Een andere mogelijkheid is dat het wifi-profiel voor toekomstige aanvallen wordt gebruikt. Begin dit jaar waarschuwden andere onderzoekers dat de beruchte Emotet-malware wifi gebruikte om machines te infecteren. Daarbij werd er echter gebruik gemaakt van bruteforce-aanvallen om verbinding met het draadloze netwerk te maken.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.