Ga naar inhoud

Mozilla kondigt eigen vpn-dienst aan voor Android, iOS en Windows


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag een eigen vpn-dienst voor Android, iOS en Windows aangekondigd. Vorig jaar begon de browserontwikkelaar met een bètatest van het Firefox Private Network VPN. Deze bètatest loopt de komende weken af, waarna de vpn-dienst niet meer onder het Firefox Private Network-merk wordt aangeboden, maar onder de noemer "Mozilla VPN" een groter publiek moet bereiken.

Vooralsnog zal de vpn-dienst alleen in een select aantal regio's beschikbaar komen. Gebruikers kunnen voor een beperkte tijd voor 4,99 dollar per maand vijf apparaten van Mozilla VPN gebruik laten maken. Mozilla laat weten dat het gebruikers niet tijdens hun activiteiten op internet zal volgen en binnen de app geen gebruikmaakt van third-party analytics.

Mozilla VPN is zelf door Mozilla ontwikkeld, die gebruik maken van de servers van vpn-provider Mullvad. Daarbij heeft Mozilla gekozen voor het WireGuard vpn-protocol. Wat betreft de samenwerking met Mullvad stelt Mozilla dat de vpn-provider de privacy van gebruikers respecteert en geen logbestanden bijhoudt.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.