Ga naar inhoud

MikroTik-routers krijgen ingebouwde support voor WireGuard-vpn


 Delen

Aanbevolen berichten

Routers van fabrikant MikroTik krijgen ingebouwde ondersteuning voor het vpn-protocol WireGuard. Een nieuwe testversie van RouterOS, het besturingssysteem dat op MikrokTik-routers draait, voegt WireGuard-support toe. Een feature waar gebruikers al sinds om vragen.

In maart van dit jaar werd versie 1.0 van WireGuard aan de Linux-kernel toegevoegd en nu heeft MikroTik besloten om het vpn-protocol ook in RouterOS te ondersteunen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eerder verschenen versie 1.0. Zo kunnen gebruikers op de router een WireGuard-server instellen en daar vanaf andere locaties mee verbinding maken. Vooralsnog gaat het om beta-firmware van RouterOS.

Volgens WireGuard-ontwikkelaar Jason Donenfeld is zijn vpn-protocol een snellere, eenvoudigere en modernere vpn dan IPSec. Ook zou het beter moeten presteren dan de populaire vpn-oplossing OpenVPN. Het aantal regels code van WireGuard is veel kleiner dan dat van andere vpn-protocollen, wat het eenvoudiger uit te rollen, te gebruiken en te auditen zou moeten maken.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...