Ga naar inhoud

MikroTik-routers krijgen ingebouwde support voor WireGuard-vpn


Aanbevolen berichten

Routers van fabrikant MikroTik krijgen ingebouwde ondersteuning voor het vpn-protocol WireGuard. Een nieuwe testversie van RouterOS, het besturingssysteem dat op MikrokTik-routers draait, voegt WireGuard-support toe. Een feature waar gebruikers al sinds om vragen.

In maart van dit jaar werd versie 1.0 van WireGuard aan de Linux-kernel toegevoegd en nu heeft MikroTik besloten om het vpn-protocol ook in RouterOS te ondersteunen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eerder verschenen versie 1.0. Zo kunnen gebruikers op de router een WireGuard-server instellen en daar vanaf andere locaties mee verbinding maken. Vooralsnog gaat het om beta-firmware van RouterOS.

Volgens WireGuard-ontwikkelaar Jason Donenfeld is zijn vpn-protocol een snellere, eenvoudigere en modernere vpn dan IPSec. Ook zou het beter moeten presteren dan de populaire vpn-oplossing OpenVPN. Het aantal regels code van WireGuard is veel kleiner dan dat van andere vpn-protocollen, wat het eenvoudiger uit te rollen, te gebruiken en te auditen zou moeten maken.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.