Ga naar inhoud

Microsoft verlengt support Windows 10 1803 Enterprise en Education


 Delen

Aanbevolen berichten

Microsoft heeft besloten om de Enterprise-, Education- en IoT Enterprise-edities van Windows 10 versie 1803 zes maanden langer te ondersteunen. Aanleiding is de impact van de coronapandemie op organisaties en bedrijven. Oorspronkelijk zouden deze versies op 10 november 2020 de laatste beveiligingsupdates uitvangen. Dat heeft Microsoft nu verlengd tot 11 mei 2021.

Dit moet organisaties meer tijd geven om naar een nieuwere Windows 10-versie te upgraden. Twee keer per jaar brengt Microsoft een grote feature-update uit voor Windows 10. Feature-updates die rond september verschijnen worden voor Windows 10 Enterprise en Education 30 maanden met beveiligingsupdates ondersteund. Feature-updates die rond maart voor deze Windowsversies uitkomen kunnen 18 maanden op beveiligingsupdates rekenen.

Daarna stopt de ondersteuning en zullen de betreffende versies geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Volgens Microsoft zijn bedrijven in deze tijd meer bezig met hun bedrijfscontinuïteit en is de supportperiode daarom verlengd. Eerder besloot het techbedrijf dit ook te doen voor de Enterprise-, Education- en IoT Enterprise-edities van Windows 10 versie 1709 en de Home- en Pro-edities van Windows 10 versie 1809.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...