Ga naar inhoud

Hackers misbruiken Zerologon-lek in Windows Server


Aanbevolen berichten

Ongeveer een week na de bekendmaking van Zerologon, de ernstige kwetsbaarheid in Windows Server welke hackers toegang kan geven tot interne netwerken, zijn hackers druk bezig om misbruik te maken van deze kwetsbaarheid.

Dat constateert het Microsoft Security Intelligence team. “We hebben aanvallen waargenomen waarbij vrij verkrijgbare exploits worden ingezet”, aldus Microsoft op Twitter.

Zerologon is een kwetsbaarheid die ruim een week geleden door het Nederlandse security-bedrijf Secura werd geopenbaard. Het geeft aanvallers de mogelijkheid om domeinbeheerder te worden zonder over inloggegevens te beschikken door een authenticatietoken voor de Netlogon-functie te vervalsen.

Op 11 augustus publiceerde Microsoft een patch voor deze kwetsbaarheid. Omdat misbruik zo eenvoudig is, wordt het snel patchen van servers sterk aangeraden. Ook de Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) waarschuwde vorige week nog voor het risico van uitbuiting van Zerologon. “Ongepatchte servers zijn aantrekkelijk voor hackers”, waarschuwde de organisatie.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.