Ga naar inhoud

Browserontwikkelaar Brave lanceert eigen website op Tor-netwerk


Aanbevolen berichten

De websites van browserontwikkelaar Brave zijn tegenwoordig ook toegankelijk via het Tor-netwerk, wat gebruikers meer privacy en security moet bieden. Brave is geen onbekende met het Tor-netwerk. In 2018 besloot het bedrijf om de browser van privétabs met Tor-integratie te voorzien. De privétabs met Tor-integratie laten het internetverkeer via het Tor-netwerk lopen. Op deze manier wordt het ip-adres van de gebruiker afgeschermd en kan de provider niet meer meekijken.

Daarnaast beheert Brave verschillende servers die binnen het Tor-netwerk worden gebruikt. Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers waarover het verkeer loopt. De laatste server in deze keten is de exitnode of exitrelay. Via deze server, die door vrijwilligers aan het Tor-netwerk wordt toegevoegd, wordt het verzoek van de Tor-gebruiker naar het internet gestuurd.

Brave wilde nog een stap verder gaan door de eigen websites op het Tor-netwerk te hosten. Hierdoor hoeven Tor-gebruikers het Tor-netwerk niet te verlaten, wat de veiligheid van gebruikers moet vergroten. Adressen op het Tor-netwerk eindigen op .onion en bestaan uit een string van zestien karakters. In het geval van Brave is er gekozen voor het domein brave5t5rjjg3s6k.onion. De browserontwikkelaar heeft de eigen onion-site niet alleen aangekondigd, maar ook in technische detail stap voor stap beschreven hoe het dit domein aanmaakte.

 
 
bron: security.nl
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.