Ga naar inhoud

Microsoft kondigt tweede jaar betaalde Windows 7-updates aan


 Delen

Aanbevolen berichten

Het is bijna een jaar geleden dat Microsoft de ondersteuning van Windows 7 en Server 2008 R2 stopte. Sinds 14 januari 2020 ontvangen beide besturingssystemen geen gratis beveiligingsupdates meer. Organisaties die nog altijd van Windows 7 of Server 2008 R2 gebruikmaken kunnen tegen betaling tot januari 2023 patches blijven ontvangen. Het eerste jaar van deze "Extended Security Updates" zit er bijna op, wat gevolgen heeft voor organisaties.

De betaalde updates worden namelijk in periodes van 12 maanden door Microsoft aangeboden. Organisaties die volgend jaar met Windows 7 en Server 2008 R2 blijven werken en ook maandelijks beveiligingsupdates willen blijven ontvangen zullen een nieuw contract moeten afsluiten en op elk Windows 7- of Server 2008 R2-systeem een nieuwe licentiesleutel moeten activeren.

Wanneer organisaties niet voor het eerste jaar van de Extended Security Updates hebben betaald, maar nu alsnog de betaalde updates willen ontvangen, zullen ze voor zowel het eerste als tweede jaar moeten betalen. Microsoft roept organisaties op om zich voor te bereiden op het tweede jaar van de Extended Security Updates dat op 12 janari 2021 begint. Volgens marktvorser NetMarketshare draait zo'n twintig procent van de desktops wereldwijd nog op Windows 7.

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...