Ga naar inhoud

Certificaatautoriteit ZeroSSL biedt gratis tls-certificaten via ACME


 Delen

Aanbevolen berichten

Wie een gratis tls-certificaat voor zijn website zoekt kan voortaan naast Let's Encrypt ook bij certificaatautoriteit ZeroSSL terecht. Het bedrijf biedt via het ACME-protocol gratis tls-certificaten aan. ACME (Automated Certificate Management Environment) is een communicatieprotocol waar webservers geautomatiseerd certificaten mee kunnen aanvragen.

Door ZeroSSL uitgegeven certificaten zijn, net als bij Let's Encrypt, negentig dagen geldig. ZeroSSL ondersteunt ook multidomein- en wildcardcertificaten. Volgens beveiligingsonderzoeker Scott Helme kan ZeroSSL als alternatief voor Let's Encrypt dienen en zorgt het voor meer diversiteit. Wanneer Let's Encrypt bijvoorbeeld met een storing te maken heeft kan er door middel van ACME snel op ZeroSSL worden teruggevallen. Op deze manier wordt een "single point of failure" voorkomen, merkt Helme op. Daarnaast wordt het zo eenvoudiger gemaakt om van certificaatautoriteit te veranderen.

Let's Encrypt liet onlangs nog weten dat miljoenen sites die van de certificaten gebruikmaken volgend jaar niet meer op oude Androidtelefoons werken. Dan verloopt het rootcertificaat dat deze telefoons gebruiken om de certificaten van Let's Encrypt te vertrouwen. Een update naar een nieuwer rootcertificaat hebben deze telefoons nooit ontvangen. Het rootcertificaat waar ZeroSSL gebruik van maakt is sinds Android 6.0 aanwezig en verloopt pas in 2038.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...