Ga naar inhoud

Tweefactorauthenticatie cPanel via bruteforce-aanval te omzeilen


Aanbevolen berichten

Een kwetsbaarheid in cPanel, een populair controlepaneel voor het beheren van websites, maakte het mogelijk om de tweefactorauthenticatie (2FA) tijdens het inloggen te omzeilen. CPanel wordt volgens de ontwikkelaars door meer dan 70 miljoen websites gebruikt. Als extra beveiliging kunnen webmasters tweefactorauthenticatie inschakelen, zodat er naast een wachtwoord een extra code moet worden ingevoerd.

CPanel bleek geen beperkingen aan het aantal ingevoerde 2FA-codes te stellen. Door middel van een bruteforce-aanval had een aanvaller op deze manier de tweefactorauthenticatie kunnen omzeilen. De kwetsbaarheid werd op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst met een 4,3 beoordeeld. CPanel heeft een update uitgebracht om het probleem te verhelpen.

Het controlepaneel behandelt een verkeerde ingevoerde 2FA-code nu op dezelfde manier als een verkeerd ingevoerd wachtwoord. Daarnaast wordt er nu rate limiting toegepast om het aantal inlogpogingen te beperken. Beheerders krijgen het advies om te updaten naar cPanel build 11.92.0.2, 11.90.0.17 of 11.86.0.32.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.