Ga naar inhoud

Chrome geeft extensies geen standaard toegang meer tot websites


Aanbevolen berichten

Google voert volgend jaar aanpassingen door aan de extensies voor Chrome, waardoor die niet meer standaard toegang tot websites krijgen. Tevens wordt het vanaf 18 januari voor extensies verplicht om een privacylabel te tonen. Volgens Google worden er elke dag vier miljoen Chrome-extensies gedownload. Inmiddels telt de Chrome Web Store meer dan 250.000 extensies waar gebruikers uit kunnen kiezen.

Op dit moment heeft een geïnstalleerde Chrome-extensie toegang tot alle websites die een gebruiker bezoekt. Dat gaat volgend jaar veranderen, zo meldt Google. Gebruikers kunnen dan per website aangeven of een extensie daar toegang toe mag krijgen. "Je kunt nog steeds een extensie toegang tot alle bezochte websites geven, maar dat zal niet langer de standaard zijn", zegt Alexandre Blondin, productmanager van Chrome.

Verder zullen Chrome-extensies vanaf 18 januari volgend jaar in de Chrome Web Store een privacylabel laten zien, waarin staat welke data ze verzamelen en voor welk doel. Ook zegt Google dat het de mogelijkheden voor ontwikkelaars om verzamelde data te gebruiken gaat beperken.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.