Ga naar inhoud

Securitybedrijf CrowdStrike aangevallen via Microsoft-reseller


Aanbevolen berichten

Securitybedrijf CrowdStrike is doelwit van een aanval geworden die plaatsvond via een gecompromitteerde Microsoft-reseller, zo heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. CrowdStrike werd op 15 december door Microsoft gewaarschuwd dat aanvallers toegang hadden gekregen tot het Azure-account van een reseller die Microsoft Office-licenties aan het securitybedrijf levert.

Via het account, waarmee de Office-licenties van CrowdStrike worden beheerd, werden verdachte calls naar de Microsoft-cloud gemaakt. Aanvallers probeerden toegang tot de e-mail van CrowdStrike te krijgen. Volgens het securitybedrijf mislukte deze aanval en wordt er geen gebruikgemaakt van Office 365-e-mail. Aan de hand van de informatie die Microsoft deelde werd er vervolgens een onderzoek ingesteld. Volgens CrowdStrike blijkt hieruit dat de aanval geen gevolgen had.

Twee anonieme bronnen laten aan persbureau Reuters weten dat de aanval is uitgevoerd door dezelfde groep die verantwoordelijk is voor de aanval op softwarebedrijf SolarWinds. Verdere informatie waaruit dit zou moeten blijken wordt echter niet gegeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...