Ga naar inhoud

Ubiquiti waarschuwt klanten voor mogelijk datalek


Aanbevolen berichten

Ubiquiti heeft klanten gewaarschuwd voor een mogelijk datalek nadat onbevoegden toegang tot verschillende systemen van het netwerkbedrijf kregen. Deze systemen werden bij een externe niet nader genoemde cloudprovider gehost. In een e-mail aan klanten zegt Ubiquiti geen aanwijzingen te hebben dat er toegang tot de databases met gebruikersgegevens is verkregen, maar kan dit ook niet uitsluiten.

De data in kwestie bestaat uit naam, e-mailadres en een gesalt en gehasht wachtwoord van het gebruikersaccount. Wanneer klanten ook hun telefoonnummer en adresgegevens met Ubiquiti hebben gedeeld kunnen die mogelijk ook zijn gelekt. Uit voorzorg wordt klanten aangeraden hun wachtwoord te wijzigen.

Verschillende klanten zijn kritisch over de e-mail, omdat die nauwelijks informatie bevat. Zo wordt niet gemeld om welke accounts het precies gaat, welke vormen van salting en hashing zijn toegepast en wat er precies met ongeautoriseerde toegang wordt bedoeld.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.