Ga naar inhoud

Adobe Flash Player blokkeert Flash-content


Aanbevolen berichten

Internetgebruikers die Adobe Flash Player nog op hun systeem hebben staan kunnen vanaf vandaag geen Flash-content meer afspelen. De browserplug-in zal dit vanwege veiligheidsredenen blokkeren. Adobe stopte op 31 december vorig jaar de ondersteuning van Flash Player.

Vanwege een lange geschiedenis van beveiligingsproblemen en het feit dat Flash inmiddels een verouderde technologie is, kondigde Adobe in 2017 aan dat het de ondersteuning van de browserplug-in in 2020 zou stoppen. Flash Player werd gebruikt voor het weergeven van video's en andere content, maar inmiddels is de functionaliteit op steeds meer websites door html5 vervangen.

In aanloop naar het einde van de ondersteuning kregen gebruikers allerlei meldingen te zien om Flash Player van hun systeem te verwijderen. Daarnaast stopt de browserplug-in vanaf vandaag met het afspelen van Flash-content. Deze maand zullen ook Google en Mozilla de support van Flash binnen hun browsers volledig verwijderen.

Zo stopt Mozilla op 26 januari de ondersteuning van Adobe Flash Player in Firefox. Een week eerder op 19 januari doet Google dit al in Chrome. In het geval van Edge Legacy en Internet Explorer 11 stopt Microsoft de support volgend jaar zomer.

Op dit moment heeft 28 procent van de Firefoxgebruikers Adobe Flash Player nog op het systeem geïnstalleerd staan. Firefox telde op 4 januari van dit jaar 210 miljoen actieve gebruikers. Dat komt neer op 58,8 miljoen systemen met een installatie van Flash Player.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.