Ga naar inhoud

Back-updienst publiceert overzicht van betrouwbaarheid harde schijven


Aanbevolen berichten

Back-updienst Backblaze heeft het jaarlijkse overzicht van de betrouwbaarheid van harde schijven gepubliceerd, waaruit blijkt dat het bedrijf vorig jaar met minder uitgevallen hard disks te maken kreeg. Met meer dan 162.000 harde schijven die het vorig jaar voor de aangeboden cloudopslag gebruikte, beschikt Backblaze over uitgebreide data wat betreft de uitval van verschillende fabrikanten en modellen.

Uit het overzicht blijkt dat er vorig jaar in totaal 1302 harde schijven uitvielen. Daarvan was het grootste deel van fabrikant Seagate afkomstig. De meeste disks waar Backblaze gebruik van maakt zijn echter ook van Seagate. Wordt er gekeken naar de "annualized failure rate" (AFR) dan kent Seagate nog altijd meer uitval dan Toshiba, HGST en Western Digital.

Volgens de back-updienst kunnen er pas bij harde schijven die bij elkaar meer dan 250.000 dagen in gebruik zijn geweest conclusies over de uitval worden getrokken. Dan blijkt juist dat een 6TB-model van Seagate vorig jaar de minste uitval kende (AFR van 0,23 procent), gevolgd door vier modellen van HGST met een uitval van respectievelijk 0,27, 0,27, 0,29 en 0,31 procent. Seagate kent echter ook de hoogste uitval. Een 4TB-model spant de kroon met een percentage van 1,41, gevolgd door een 10TB-model met een AFR van 1,33 procent.

De gemiddelde uitval voor alle schijfmodellen bedroeg vorig jaar 0,93 procent. In 2019 was dat nog 1,89 procent. De verbetering is te danken aan een "groepsinzet", aldus de back-updienst. Zo presteerden 4TB-, 6TB-, 8TB- en 10TB-schijven als groep veel beter dan een jaar eerder. En werden er 30.000 grotere schijven van 14TB, 16TB en 18TB toegevoegd die als groep een lagere uitval lieten zien.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...