Ga naar inhoud

WhatsApp verplicht nieuwe voorwaarden om app te blijven gebruiken


Aanbevolen berichten

Gebruikers van WhatsApp moeten de nieuwe privacyvoorwaarden accepteren om de chatapp na 15 mei te kunnen blijven gebruiken. Dat meldt WhatsApp op de eigen website. Wie de voorwaarden niet accepteert kan na 15 mei geen berichten meer lezen of verzenden via de app. Voor een korte periode zal het nog wel mogelijk zijn om oproepen en meldingen te ontvangen.

Gebruikers die de voorwaarden na 15 mei alsnog willen accepteren krijgen hiervoor 120 dagen de tijd. Accounts die de voorwaarden niet hebben geaccepteerd zullen namelijk door WhatsApp als inactief account worden bestempeld. "Uit beveiligingsoverwegingen, om gegevensbehoud te beperken en de privacy van onze gebruikers te waarborgen, worden WhatsApp-accounts na 120 dagen inactiviteit verwijderd", aldus de chatdienst.

De nieuwe voorwaarden zorgen ervoor dat gegevens van WhatsApp-gebruikers buiten de Europese Unie met Facebook worden gedeeld. Daarnaast hebben de nieuwe regels gevolgen voor de communicatie van WhatsApp-gebruikers met bedrijven. Gebruikers kunnen via de chatapp met bedrijven communiceren, zoals luchtvaartmaatschappijen. Vanaf 15 mei kunnen bedrijven die berichten opslaan en gebruiken voor een advertentieprofiel en het verkopen van gepersonaliseerde advertenties.

Vanwege de nieuwe voorwaarden kregen chatapps Telegram en Signal de afgelopen weken tientallen miljoenen nieuwe gebruikers erbij.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...