Ga naar inhoud

Google verhelpt actief aangevallen zerodaylek in Chrome


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van Google Chrome verschenen waarmee een actief aangevallen zerodaylek wordt verholpen. Het is de tweede keer dit jaar dat Google met een update voor een zeroday komt. De kwetsbaarheid, CVE-2021-21166, bevindt zich in het onderdeel van de browser dat wordt gebruikt voor het verwerken van audio.

De impact van de kwetsbaarheid is als "high" beoordeeld. Het gaat in dit geval om lekken waardoor een aanvaller code binnen de context van de browser kan uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder. Het beveiligingslek is op zichzelf niet voldoende om een systeem over te nemen. Hiervoor zou een tweede kwetsbaarheid zijn vereist, bijvoorbeeld in het onderliggende besturingssysteem.

Details over de waargenomen aanvallen, zoals het aantal slachtoffers, wanneer de aanvallen plaatsvonden en hoe, zijn niet door Google gegeven. Gebruikers krijgen het advies om te updaten naar Google Chrome 89.0.4389.72, die beschikbaar is voor Linux, macOS en Windows. Dit zal op de meeste systemen automatisch gebeuren. Microsoft Edge Chromium is net als Chrome op de Chromium-browser gebaseerd. Naar verwachting zal Microsoft snel met een update voor de eigen browser komen.

Begin februari kwam Google ook al met een beveiligingsupdate voor een kwetsbaarheid die al voor het uitkomen van de patch werd aangevallen. Vorig jaar werden voor zover bekend in totaal zes zerodaylekken tegen gebruikers van Google Chrome ingezet.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...