Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt voor phishing via zogenaamde Zoom-uitnodiging


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft op Twitter een waarschuwing gegeven voor een phishingaanval waarbij zogenaamde Zoom-uitnodigingen worden gebruikt om inloggegevens van slachtoffers te ontfutselen. De aanval begint met een e-mail waarin staat dat de ontvanger is uitgenodigd voor een Zoom-vergadering. De link naar deze zogenaamde vergadering wijst naar een website waar gebruikers worden gevraagd om met hun e-mailaccount in te loggen.

Voor het versturen van de phishingmails maken de aanvallers gebruik van gecompromitteerde accounts bij diensten zoals SendGrid, Mailgun en Amazon Simple Email Service (SES). Verder meldt Microsoft dat de aanvallers gebruikmaken van Appspot, een hostingplaform van Google, om verschillende phishing-url's voor elk slachtoffer te genereren. Op deze manier weten de aanvallers reputatie-gebaseerde oplossingen te omzeilen, aldus Microsoft.

Volgens securitybedrijf WMC Global hebben de aanvallers via de phishingaanvallen mogelijk 400.000 inloggegevens weten te bemachtigen. "Omdat deze campagne misbruik maakt van gecompromitteerde e-mailmarketing-acounts, roepen we organisaties op om de filterregels op uitzonderingen te controleren die ervoor kunnen zorgen dat deze phishingmails worden doorgelaten", zo adviseert Microsoft.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...