Ga naar inhoud

Encryptieprotocollen TLS 1.0 en 1.1 officieel door IETF afgeschreven


Aanbevolen berichten

Encryptieprotocollen TLS 1.0 en 1.1 zijn officieel door de Internet Engineering Task Force (IETF) afgeschreven en moeten niet meer worden gebruikt. Het TLS-protocol wordt gebruikt voor het opzetten van een beveiligde verbinding tussen websites en bezoekers. TLS 1.0 en 1.1 bevatten verschillende kwetsbaarheden en zijn kwetsbaar voor aanvallen zoals BEAST, CRIME en POODLE. Hierbij kan een aanvaller onder andere de versleutelde sessie van een slachtoffer overnemen.

Daarnaast voldoen de protocollen niet meer aan de PCI DSS-richtlijn voor betaalkaarttransacties op internet. Alle grote browserontwikkelaars hebben de ondersteuning van TLS 1.0 en 1.1 vanwege veiligheidsredenen stopgezet. "Deze versies missen ondersteuning voor huidige en aanbevolen cryptografische algoritmen en mechanismes, en verschillende overheids- en industrierichtlijnen voor het gebruik van TLS verbieden deze oude TLS-versies", aldus de IETF.

De IETF is een standaardenorganisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van vrijwillige internetstandaarden. TLS versie 1.2 werd al in 2008 door de IETF als de aanbevolen TLS-versie aangewezen, en die versie werd in 2018 weer vervangen door TLS 1.3. De standaardenorganisatie roept op om de ondersteuning van oudere versies uit implementaties te verwijderen om zo het aanvalsoppervlak en de kans op misconfiguraties te verkleinen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...