Ga naar inhoud

Gigaset-smartphones via officiële updateserver besmet met malware


Aanbevolen berichten

Smartphones van fabrikant Gigaset zijn met malware besmet nadat aanvallers een officiële updateserver wisten te compromitteren. Getroffen toestellen ontvingen vorige week donderdag een malafide update die ongewenste adware-apps installeerde en de browser van de telefoon kaapte. Zo werden binnen de browser allerlei vensters met advertenties geopend. Ook werden Facebook-accounts van gebruikers overgenomen.

Verder bleek de malware WhatsApp-accounts te blokkeren, sms-berichten te versturen, het toestel traag te maken en voor een lege batterij te zorgen. Bij gebruikers die de malware via Android Debug Bridge (ADB) wisten te verwijderen werd die na een aantal uur weer opnieuw geïnstalleerd, meldt de website Borncity. Gigaset laat tegenover de website weten dat aanvallers een updateserver wisten te compromitteren die inmiddels is opgeschoond.

Verder meldt Gigaset dat het op korte termijn met een oplossing voor getroffen gebruikers komt. Volgens de smartphonefabrikant zijn alleen oudere toestellen door de malafide updates getroffen. De fabrikant gaat ervan uit dat de GS110, GS185, GS190, GS195, GS195LS, GS280, GS290, GX290, GX290 plus, GX290 PRO, GS3 en GS4-modellen niet besmet zijn geraakt. Gigaset komt vandaag of morgen met aanvullende informatie over het incident.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...