Ga naar inhoud

Cisco waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in end-of-life routers


Aanbevolen berichten

Cisco waarschuwt bedrijven en organisaties voor een kritieke kwetsbaarheid in vier type routers voor het mkb waardoor een aanvaller de apparaten op afstand kan overnemen. Doordat de routers end-of-life zijn zal Cisco geen beveiligingsupdates uitbrengen om het beveiligingslek te verhelpen.

De kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2021-1459, is aanwezig in de Cisco Small Business RV110W, RV130, RV130W en RV215W routers. Het probleem wordt veroorzaakt doordat de webinterface van de apparaten niet goed omgaat met het valideren van gebruikersinvoer. Door het versturen van speciaal geprepareerde http requests kan een aanvaller code als root op de router uitvoeren. Het beveiligingslek is op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst met een 9,8 beoordeeld.

De vier type routers worden sinds december niet meer door Cisco ondersteund. Om de aanval uit te kunnen voeren moet de webinterface voor een aanvaller toegankelijk zijn. Cisco adviseert dan ook om remote management uit te schakelen. De optie staat standaard niet ingeschakeld. Verder wordt bedrijven aangeraden om te upgraden naar de RV132W, RV160, of RV160W routers die nog wel beveiligingsupdates ontvangen. In januari waarschuwde Cisco nog voor 61 kwetsbaarheden die in de RV110W, RV130, RV130W en RV215W aanwezig zijn. Voor zover bekend zijn er nog geen exploits die misbruik van CVE-2021-145 maken.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...