Ga naar inhoud

Gegevens 500 miljoen LinkedIn-gebruikers aangeboden op internet


Aanbevolen berichten

Gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers worden te koop aangeboden op internet. De dataset bevat LinkedIn ID, naam, e-mailadres, telefoonnummer, geslacht, links naar socialmediaprofielen, functieomschrijving en andere werkgerelateerde informatie, zo meldt de website CyberNews.

LinkedIn laat in een reactie weten dat de aangeboden data afkomstig is van een aantal websites en bedrijven. Het bevat daarnaast publiek toegankelijke profielgegevens van LinkedIn-gebruikers. Het lijkt erop dat deze gegevens via scraping van LinkedIn zijn verzameld, aldus het zakelijke sociale netwerk. Volgens LinkedIn is er geen sprake van een datalek bij het bedrijf en bevat de dataset voor zover nu bekend geen private accountgegevens van gebruikers.

LinkedIn heeft nog niet laten weten of het gebruikers die in de aangeboden dataset voorkomen gaat waarschuwen. Onlangs verscheen ook een dataset met de gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers op internet die door misbruik van een Facebookfunctie waren verkregen. Facebook is niet van plan om deze mensen over het datalek te informeren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...