Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt voor ernstige kwetsbaarheden in Exchange


Aanbevolen berichten

Microsoft waarschuwt organisaties voor twee kritieke kwetsbaarheden in Exchange Server 2013, 2016 en 2019 waardoor een aanvaller kwetsbare servers op afstand kan overnemen. Voor zover bekend is er nog geen misbruik van de beveiligingslekken gemaakt, maar Microsoft houdt er wel rekening mee dat dit zal gebeuren.

De kwetsbaarheden, aangeduid als CVE-2021-28480 en CVE-2021-28481, zijn beide op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst met een 9,8 beoordeeld. De Amerikaanse geheime dienst NSA ontdekte en rapporteerde de beveiligingslekken aan Microsoft. Onderzoekers van het techbedrijf hadden de kwetsbaarheden echter onafhankelijk van de NSA ook al gevonden. Verdere details over de lekken zijn niet door Microsoft gegeven.

Organisaties worden opgeroepen om de beveiligingsupdates meteen te installeren, mede gezien de aanvallen die de afgelopen maanden op Exchange-servers plaatsvonden. "Recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat securityhygiëne en patchmanagement belangrijker dan ooit tevoren zijn", aldus Microsoft. "Het is echt belangrijk dat onze klanten de laatste versie van de software gebruiken die up-to-date beveiligingsupdates heeft." Organisaties die van Exchange Online gebruikmaken zijn al beschermd en hoeven geen verdere actie te ondernemen.

 

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.