Ga naar inhoud

Ransomwaregroep claimt inbraak bij Apple-leverancier Quanta Computer


Aanbevolen berichten

De criminelen achter de REvil-ransomware claimen te hebben ingebroken op het netwerk van Quanta Computer, een bedrijf dat onder andere levert aan Apple, Cisco, Dell, HP en Lenovo. Daarbij zouden grote hoeveelheden vertrouwelijke tekeningen en gigabytes aan persoonlijke data zijn buitgemaakt en versleuteld.

De aanvallers eisen 50 miljoen dollar voor het ontsleutelen van de gegevens en het niet publiceren van de gestolen data. Om de leverancier onder druk te zetten heeft de REvil-groep via de eigen website inmiddels verschillende afbeeldingen van een nieuwe laptop openbaar gemaakt, waaronder de binnenkant van wat lijkt een Macbook, zo laat Bloomberg weten.

De criminelen zeggen dat ze de komende dagen meer bestanden zullen publiceren tenzij Apple betaalt. Quanta Computer erkent dat er een aanval op een "klein aantal" Quanta-servers heeft plaatsgevonden, maar geeft geen verdere informatie over de aard van deze aanval, behalve dat die geen wezenlijke impact op de bedrijfsvoering van de leverancier heeft.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...