Ga naar inhoud

Mozilla hanteert vanaf mei nieuwe regels voor certificaatautoriteiten


Aanbevolen berichten

Mozilla hanteert vanaf 1 mei nieuwe regels voor certificaatautoriteiten waarmee het aantal gemaakte fouten bij het uitgeven van nieuwe certificaten moet worden teruggedrongen. In de Root Store Policy beschrijft Mozilla hoe het met certificaten en certificaatautoriteiten omgaat. Versie 2.7.1 van het beleid zal op 1 mei aanstaande van kracht worden.

Certificaatautoriteiten spelen, doordat ze tls-certificaten voor websites uitgeven, een belangrijke rol bij het vertrouwen op internet. Met de Root Store Policy wil Mozilla ervoor zorgen dat het beter toezicht op de compliance van certificaatautoriteiten kan houden, de werkwijze van certificaatautoriteiten wordt verbeterd en er minder fouten worden gemaakt bij het uitgeven van nieuwe tls-certificaten.

De nieuwe regels gaan onder andere over de verplichte auditrapporten die certificaatautoriteiten moeten aanleveren, de documentatie die bij incidenten moet worden verstrekt en welke methodes mogen worden gebruikt om aan te tonen dat de private key van de certificaatautoriteit is gecompromitteerd. Naast de regels die op 1 mei van kracht worden zal het vanaf 1 oktober 2021 verplicht zijn voor certificaatautoriteiten om domeinen en ip-adressen binnen 398 dagen voor de uitgifte van een certificaat te verifiëren.

"Veel van deze aanpassingen zullen zorgen voor updates en verbeteringen van de processen van certificaatautoriteiten en auditors", aldus Ben Wilson van Mozilla. "Het updaten van de Root Store Policy verbetert het security-ecosysteem van het internet en de kwaliteit van elke https-verbinding, en helpt dus om je informatie privé en veilig te houden."

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...