Ga naar inhoud

Mozilla lanceert eigen vpn-dienst in Duitsland en Frankrijk


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft de eigen vpn-dienst nu ook gelanceerd in Duitsland en Frankrijk. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Vorig jaar juli werd Mozilla VPN als eerste in Canada, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde State uitgerold.

De vpn-dienst maakt gebruik van het WireGuard-protocol dat volgens de ontwikkelaar een snellere, eenvoudigere en modernere vpn-oplossing is dan IPSec. Ook zou het beter moeten presteren dan de populaire vpn-oplossing OpenVPN. Het aantal regels code van WireGuard is veel kleiner dan dat van andere vpn-protocollen, wat het eenvoudiger uit te rollen, te gebruiken en te auditen zou moeten maken.

Mozillas vpn is door Mozilla zelf ontwikkeld en maakt gebruik van servers van vpn-provider Mullvad. Wat betreft de samenwerking met Mullvad stelt Mozilla dat de vpn-provider de privacy van gebruikers respecteert en geen logbestanden bijhoudt. Ook Mozilla zelf zegt geen logbestanden bij te houden of netwerkgegevens van gebruikers te volgen of delen.

De vpn-dienst kost 5 dollar per maand en werkt met Android versie 8 en nieuwer, iOS 12.0 en nieuwer, macOS 10.14 en nieuwer, Ubuntu 18.04 en nieuwer en Windows 10 64-bit. Tevens is het gebruik van een Firefox-account verplicht.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.