Ga naar inhoud

VLC media player installeert door bug in updatefunctie geen nieuwe versies


Aanbevolen berichten

Softwareontwikkelaar VideoLAN heeft een nieuwe versie van VLC media player voor Windows uitgebracht die een probleem met de automatische updatefunctie verhelpt. De bug werd in versie 3.0.12 geïntroduceerd en zorgt ervoor dat VLC nieuwe versies wel downloadt maar niet installeert. Dit is een beveiligingsrisico voor gebruikers, aangezien versie 3.0.12 verschillende kwetsbaarheden bevat die in versie 3.0.13 zijn verholpen.

Deze versie is bij gebruikers van VLC versie 3.0.12 op Windows echter nooit geïnstalleerd. De nu uitgebrachte versie 3.0.14 verhelpt dit probleem, maar moet na de automatische download wel handmatig worden geïnstalleerd. VLC laat wel aan gebruikers zien dat het installatieprogramma van de nieuwe versie vanwege een fout niet kan worden gestart. Daarnaast kunnen gebruikers ervoor kiezen om de nieuwe versie via VideoLAN.org te downloaden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.