Ga naar inhoud

Afgeschermde Instagram-foto's door beveiligingslek toch zichtbaar


Aanbevolen berichten

Een kwetsbaarheid in Instagram zorgde ervoor dat afgeschermde foto's ook zichtbaar waren voor personen die de gebruiker in kwestie niet volgden. Facebook heeft het beveiligingslek verholpen en onderzoeker Mayur Fartade die het probleem ontdekte en rapporteerde met 30.000 dollar beloond.

Instagram-gebruikers kunnen hun account op privé zetten zodat alleen volgers die daar toestemming voor hebben kunnen zien wat de gebruiker deelt. Afbeeldingen op het platform zijn voorzien van een Media ID. Wanneer een aanvaller dit Media ID zou weten, bijvoorbeeld via een bruteforce-aanval, had die een request kunnen sturen naar Instagrams GraphQL endpoint. De respons bevatte vervolgens de url van de betreffende afbeelding, alsmede andere informatie. Ook via een ander endpoint was het mogelijk om deze informatie op te vragen.

Fartade waarschuwde Facebook op 16 april van dit jaar en stuurde op 19 april meer informatie. Drie dagen later verhielp Facebook het probleem. Op 24 april ontdekte de onderzoeker echter het andere endpoint dat dezelfde informatie prijsgaf. Vijf dagen later rolde Facebook een oplossing uit, maar die was volgens de onderzoeker niet volledig. Gisteren liet Facebook weten dat het probleem nu wel was opgelost, iets wat Fartade bevestigt. Daarnaast meldde het techbedrijf dat de onderzoeker voor zijn melding met 30.000 dollar wordt beloond.

 

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...