Ga naar inhoud

Cloudflare maakt gratis vpn-dienst Warp beschikbaar voor Linux


Aanbevolen berichten

Internetbedrijf Cloudflare heeft de gratis vpn-dienst Warp beschikbaar gemaakt voor Linux-gebruikers. Warp is gebaseerd op Cloudflares eigen implementatie van het WireGuard vpn-protocol genaamd BoringTun. De Warp-applicatie gebruikt BoringTun om het verkeer van de gebruiker te versleutelen en naar Cloudflares servers te sturen. Dit moet het afluisteren van de verbinding voorkomen, aldus het bedrijf.

Warp werd vorig jaar voor macOS en Windows gelanceerd, maar is nu ook toegankelijk voor gebruikers van Ubuntu, Red Hat Enterprise Linux en CentOS. Daarbij laat het internetbedrijf weten dat de applicatie voorlopig niet over een gebruikersinterface beschikt en alleen vanaf de command line is te gebruiken.

Volgens Cloudflare maken inmiddels miljoenen mensen gebruik van de vpn-dienst. Naast de gratis dienst biedt Cloudflare ook Warp+, een betaald vpn-abonnement. Deze versie zou hogere snelheden en slimmere routering moeten bieden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.