Ga naar inhoud

Brave-browser lanceert eigen op privacy gerichte zoekmachine


Aanbevolen berichten

Brave heeft een eigen zoekmachine gelanceerd die volgens de browserontwikkelaar volledig op de privacy van gebruikers is gericht. Zo worden gebruikers volgens het bedrijf niet geprofileerd en gevolgd. Daarnaast maakt Brave Search gebruik van een eigen zoekindex en is zo niet afhankelijk van andere aanbieders.

"In tegenstelling tot andere oudere zoekmachine die gebruikers volgen en profileren, en nieuwere zoekmachines die voornamelijk een skin over oudere zoekmachines zijn en niet hun eigen index gebruiken, biedt Brave Search een geheel nieuwe manier om relevante resultaten te krijgen met een door de community gedreven index, terwijl de privacy is gegarandeerd", zegt Brave-ceo en medeoprichter Brandon Eich.

Op dit moment bevindt de zoekmachine zich nog in de bètafase en zal daarom nog geen advertenties tonen. Uiteindelijk zullen gebruikers kunnen kiezen uit een gratis te gebruiken zoekmachine met advertenties en een betaalde advertentievrije zoekmachine. De zoekmachine is vanuit de Brave-browser te gebruiken en search.brave.com.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.