Ga naar inhoud

Mozilla VPN binnenkort beschikbaar in België en andere Europese landen


Aanbevolen berichten

Mozillas eigen vpn-dienst is binnenkort beschikbaar in België en verschillende andere Europese landen. Nederland staat echter nog niet op de lijst. Dat blijkt uit de GitHub-pagina van Mozilla. Vorig jaar juli werd Mozilla VPN als eerste in Canada, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten uitgerold. In april volgden Duitsland en Frankrijk. Binnenkort zijn België, Italië, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland aan de beurt.

De vpn-dienst maakt gebruik van het WireGuard-protocol dat volgens de ontwikkelaar een snellere, eenvoudigere en modernere vpn-oplossing is dan IPSec. Ook zou het beter moeten presteren dan de populaire vpn-oplossing OpenVPN. Het aantal regels code van WireGuard is veel kleiner dan dat van andere vpn-protocollen, wat het eenvoudiger uit te rollen, te gebruiken en te auditen zou moeten maken.

Mozillas vpn is door Mozilla zelf ontwikkeld en maakt gebruik van servers van vpn-provider Mullvad. Wat betreft de samenwerking met Mullvad stelt Mozilla dat de vpn-provider de privacy van gebruikers respecteert en geen logbestanden bijhoudt. Ook Mozilla zelf zegt geen logbestanden bij te houden of netwerkgegevens van gebruikers te volgen of delen.

Inmiddels maakt de vpn-dienst gebruik van meer dan 750 servers in meer dan dertig landen. De vpn-dienst kost 9,99 euro per maand, 42 euro voor een periode van zes maanden en 60 euro voor een jaar. Mozilla VPN werkt met Android versie 6 en nieuwer, iOS 13.0 en nieuwer, macOS 10.15 en nieuwer, Ubuntu en Windows 10 64-bit. Tevens is het gebruik van een Firefox-account verplicht.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...