Ga naar inhoud

Microsoft geeft meer details over levenscyclus en updatebeleid Windows 11


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft meer details gegeven over de levenscyclus en updatebeleid van Windows 11. De nieuwe Windowsversie zal in de tweede helft van dit jaar verschijnen. Waar Windows 10 twee keer per jaar een feature-update ontvangt, zal dat bij Windows 11 één keer het geval zijn.

Feature-updates voor Windows 11 Home en Pro zullen twee jaar beveiligingsupdates van Microsoft ontvangen tegenover drie jaar voor Windows 11 Enterprise en Education. Dat is bij Windows 10 respectievelijk 18 maanden het geval voor de Home- en Pro-edities en 30 maanden voor de Enterprise- en Education-edities. Microsoft stelt dat het mede op basis van gebruikersfeedback voor een jaarlijkse updatekadans en iets langere levenscyclus voor Windows 11 heeft gekozen.

De upgrade naar Windows 11 zal gratis zijn voor gebruikers van Windows 10 en door de gebruiker moeten worden geïnitieerd. Voorwaarde is wel dat het systeem aan de systeemeisen van de nieuwe Windowsversie voldoet. Windows 10 Home en Pro zullen tot 14 oktober 2025 door Microsoft van beveiligingsupdates worden voorzien.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...