Ga naar inhoud

Gegevens 700 miljoen LinkedIn-gebruikers aangeboden op internet


Aanbevolen berichten

Opnieuw worden gegevens van LinkedIn-gebruikers aangeboden op internet, maar volgens LinkedIn gaat het niet om een datalek maar is er sprake van scraping. Volgens de aanbieder van de dataset gaat het om de records van 700 miljoen LinkedIn-gebruikers. Dit aantal is niet door LinkedIn bevestigd. Wel stelt het bedrijf in een reactie dat uit eerste onderzoek blijkt dat het om geschraapte data van LinkedIn en verschillende andere websites gaat.

Het gaat daarnaast om gegevens die in april ook al werden aangeboden. Destijds verscheen een dataset met de gegevens van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers online. De aanbieder van de nu aangeboden dataset heeft een klein deel daarvan beschikbaar gemaakt. Het gaat om de gegevens van 1 miljoen LinkedIn-gebruikers, waaronder hun e-mailadres, namen, telefoonnummers, adresgegevens, geolocatie, LinkedIn-gebruikersnaam, profielgegevens, geslacht en andere socialmedia-accounts en gebruikersnamen.

Volgens de aanbieder van de dataset zijn de gegevens via de LinkedIn-API verzameld, zo meldt Restore Privacy. LinkedIn laat weten dat niet alle data op deze manier is verkregen en er ook gegevens bij andere websites zijn gescrapet. Om welke websites het gaat is niet bekendgemaakt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.