Ga naar inhoud

Interpol roept op tot onmiddellijke wereldwijde actie tegen ransomware


Aanbevolen berichten

Interpol heeft politiediensten wereldwijd opgeroepen om onmiddellijk in actie te komen en zo een mogelijke "ransomwarepandemie" te voorkomen. Daarvoor moeten politiediensten en industriepartners een coalitie vormen, liet het hoofd van Interpol, Jürgen Stock, tijdens een forum over ransomware weten.

Het World Economic Forum heeft in samenwerking met Interpol een framework ontwikkeld genaamd Project Gateway waardoor de opsporingsdienst direct dreigingsdata van bedrijven kan ontvangen. De coalitie die Stock voor ogen heeft moet zich op vier onderwerpen gaan richten. Als eerste noemt hij het voorkomen van ransomware door het vergroten van bewustzijn, samenwerkingsverbanden en het delen van informatie.

Het tweede punt is het verstoren van ransomware en het onderliggende ecosysteem door wereldwijde politieacties, zowel reactief als proactief, merkte Stock op. Het verlenen van noodondersteuning bij ransomware-aanvallen via het netwerk van Interpol is het derde punt. Als laatste moeten slachtoffers van ransomware ondersteuning krijgen om hun weerbaarheid te versterken.

"Ransomware is een te grote dreiging geworden voor welke entiteit of sector dan ook om alleen aan te pakken; de omvang van deze uitdaging vereist wereldwijde actie die Interpol als een neutrale en vertrouwde partner kan faciliteren", stelde Stock. "Politie moet als onderdeel van een ware coalitie de inzichten van de cybersecurity-industrie, computer emergency response teams en andere agentschappen gebruiken om cybercriminelen te identificeren en te verstoren, en door samenwerking de wereldwijde impact van cybercrime te verminderen."

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...