Ga naar inhoud

Google en Microsoft gaan samen met overheid VS ransomware aanpakken


 Delen

Aanbevolen berichten

Verschillende techbedrijven waaronder Amazon, Google en Microsoft sluiten zich aan bij een initiatief van de Amerikaanse overheid om de Amerikaanse vitale infrastructuur tegen ransomware-aanvallen te beschermen. Het Joint Cyber Defense Collaborative (JCDC) zal samen met het bedrijfsleven en overheidsinstanties de cyberverdediging van organisaties versterken en de impact van aanvallen proberen te beperken.

Ook zullen de private en publieke sector samen oefeningen uitvoeren en aan een nationaal cyberdefensieplan werken. Op dit moment hebben Amazon, ATT, CrowdStrike, Mandiant, Google, Microsoft, Lumen, Palo Alto Networks en Verizon zich bij het JCDC aangesloten. "We hebben bedrijven uit alle vitale sectoren nodig", zegt Jen Easterly, directeur van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat het initiatief leidt.

De afgelopen jaren zijn tal van Amerikaanse steden, schooldistricten en bedrijven het slachtoffer van ransomware geworden. Na recente aanvallen op onder andere de Colonial Pipeline en vleesverwerker JBS liet de Amerikaanse overheid weten dat het allerlei maatregelen zou gaan treffen om ransomware aan te pakken en de cybersecurity van de vitale infrastructuur te versterken.

 

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...