Ga naar inhoud

Synology NAS-systemen via bruteforce-aanval besmet met malware


Aanbevolen berichten

NAS-fabrikant Synology waarschuwt gebruikers voor een botnet dat bruteforce-aanvallen uitvoert op NAS-systemen die vanaf het internet toegankelijk zijn. Bij de aanvallen probeert het botnet veelgebruikte beheerderswachtwoorden te raden. Is de bruteforce-aanval succesvol dan wordt de StealthWorker-malware geïnstalleerd. Ook zouden de aanvallers ransomware kunnen installeren, stelt Synology.

De NAS-fabrikant meldt verder dat de aanvallers besmette systemen voor het aanvallen van andere NAS-systemen kunnen inzetten. Synology werkt inmiddels samen met verschillende CERT-organisaties om de command & control-servers van de malware uit te schakelen. Tevens zegt het bedrijf getroffen klanten te zullen informeren. NAS-beheerders worden aangeraden om hun systemen op zwakke wachtwoorden te controleren en "multi-step" authenticatie in te schakelen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.