Ga naar inhoud

Onveilig updateproces Netgear-routers maakt remote code execution mogelijk


Aanbevolen berichten

Een onveilig updateproces in verschillende routers van fabrikant Netgear maakt het voor aanvallers mogelijk om op afstand willekeurige code met rootrechten uit te voeren. Netgear heeft inmiddels firmware-updates uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Het beveiligingslek is aanwezig in de Circle Parental Control Service die voor ouderlijk toezicht wordt gebruikt. Ouderlijk toezicht staat standaard niet ingeschakeld op de kwetsbare Netgear-routers, maar het updateproces van de Circle Parental Control Service wel. Het updateproces maakt via het onbeveiligde http verbinding met Netgear voor het downloaden van database-updates. Daarnaast zijn deze updates niet digitaal gesigneerd.

Een aanvaller tussen de router en het internet kan hierdoor malafide updates aanbieden die de router zal installeren. De bestanden die op deze manier kunnen worden overschreven draaien als root, waardoor ook de code van de aanvaller met rootrechten draait. "Met roottoegang tot een router kan een aanvaller al het verkeer lezen en aanpassen", aldus beveiligingsonderzoeker Adam Nichols.

Netgear werd in juli van dit jaar gewaarschuwd en kwam afgelopen maandag met updates voor de R6400v2, R6700, R6700v3, R6900, R6900P, R7000, R7000P, R7850, R7900, R8000 en RS400. Gebruikers wordt opgeroepen de firmware-updates zo snel mogelijk te installeren. "Deze remote code execution-kwetsbaarheid blijft aanwezig als je niet alle stappen doorloopt. Netgear is niet aansprakelijk voor gevolgen die voorkomen hadden kunnen worden door de aanbevelingen in deze notificatie te volgen", aldus de fabrikant.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...