Ga naar inhoud

VMware verwacht snel misbruik van kritieke kwetsbaarheid in vCenter Server


 Delen

Aanbevolen berichten

VMware waarschuwt organisaties voor een kritieke kwetsbaarheid in vCenter Server en verwacht dat misbruik op zeer korte termijn zal plaatsvinden. VCenter is een oplossing voor het beheer van virtual machines en gevirtualiseerde servers. Een uploadkwetsbaarheid in de Analytics-service van vCenter maakt het mogelijk voor aanvallers om kwetsbare servers over te nemen.

Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de impact is het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2021-22005, met een 9,8 beoordeeld. "De gevolgen van deze kwetsbaarheid zijn ernstig en het is slechts een kwestie van tijd, waarschijnlijk minuten na de aankondiging, voordat er werkende exploits verschijnen", aldus VMware.

Om misbruik van de kwetsbaarheid te kunnen maken moet een aanvaller toegang tot kwetsbare servers hebben. Door het uploaden van een speciaal geprepareerd bestand is het vervolgens mogelijk voor een aanvaller om willekeurige code op de server uit te voeren. Volgens VMware vereist de kwetsbaarheid "directe aandacht" van organisaties. Eerder dit jaar werd een ander beveiligingslek in vCenter actief misbruikt door aanvallers.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...