Ga naar inhoud

Facebook onderzoekt of privédata 1,5 miljard gebruikers echt te koop is


Aanbevolen berichten

Facebook heeft een onderzoek ingesteld naar de claim van een internetgebruiker die beweert de privégegevens van 1,5 miljard Facebook-gebruikers in bezit te hebben en die via een forum te koop aanbiedt. De vermeende data zou via scraping zijn verzameld en bestaan uit naam, e-mailadres, telefoonnummer, locatie, geslacht en gebruikers-ID, zo meldt Privacy Affairs. Het is echter onbekend of de aangeboden gegevens echt zijn of dat het om een scam gaat.

Een gebruiker van het forum claimt de aanbieder te hebben betaald, maar stelt dat hij vervolgens geen data heeft ontvangen. De aanbieder ontkent deze aantijgingen en houdt vol dat de aangeboden data authentiek is. Het is op dit moment nog altijd onbevestigd of het echt om gegevens van Facebookgebruikers gaat. "We onderzoeken deze claim en hebben een takedown request naar het forum gestuurd dat de vermeende data adverteert", zo laat een woordvoerder van Facebook tegenover The New York Times weten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.