Ga naar inhoud

Broncode en uitbetalingen streamingdienst Twitch gelekt op internet


Aanbevolen berichten

Op internet zijn de broncode, uitbetalingen en andere vertrouwelijke bestanden van streamingdienst Twitch gelekt. Hoe de gegevens konden worden gestolen is nog niet bekend. De data wordt via een 125 gigabyte grote torrent aangeboden en bevat de broncode van de mobiele, desktop en videogameconsole Twitch-client, zo meldt The Verge. Daarnaast zijn er drie jaar aan overzichten te vinden van wat Twitch aan makers op het platform uitkeerde.

Meerdere van deze makers laten weten dat de genoemde bedragen juist zijn en het inderdaad om bij Twitch gestolen data gaat. Verder zijn erin de dataset interne red teaming tools van Twitch aangetroffen waarmee het bedrijf de eigen veiligheid test. Voor zover bekend bevat de gelekte data geen persoonlijke gegevens van gebruikers. Het datalek heeft echter het label "part one" gekregen, wat kan suggereren dat er nog meer data komt.

Een bron verklaart tegenover Video Games Chronicle dat Twitch van het datalek op de hoogte is. De gegevens zouden mogelijk afgelopen maandag zijn buitgemaakt. Twitch, dat volgens Statista acht miljoen actieve streamers telt, heeft nog geen officiële verklaring naar buiten gebracht.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.